Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

τα παγακια,τα κουλουρια και η ελληνικη δισκογραφια

Το ραδιόφωνο στην διαπασών να παίζει ένα σουξέ της εποχης και εγώ να προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής... απόψε είσαι τα παγάκια στο ποτό μου...Ίσως να εννοεί ότι είναι πολύ σημαντική για αυτόν ,αφού ένα ποτό δεν πίνεται συνήθως χωρίς παγάκια.Μπορεί να σημαίνει όμως ότι δεν θα του πάρει και πολλή χρόνο να τη ξεπεράσει ,μιας και τα παγάκια λιώνουν γρήγορα...Η εκδοχή πάλι να την χαρακτηρίζει κρυοκωλη στέκει πολύ καλά!!!Τι με έπιασε τώρα να αναλύω τους στίχους του κάθε άσματος των ασμάτων απορώ.Είναι που αναρωτιέμαι αν αυτός είναι ο πάτος η αν ακόμα δεν τον έχουμε φτασει.Τι άλλο μας έμεινε να ακούσουμε?στιχάκια για κουλούρια και παξιμάδια που τραγουδά η γνωστή αηδώς ακούσαμε..άλλωστε αυτά ακούγονται καθημερινά στο ραδιόφωνο.Και να αλλάξεις κανάλι κάτι μεταξύ έχω νευρα δεν μιλιεμαικαιτα περαστικα μου τρελε ερωτα μου...ακους καθημερινα...Ευτυχως υπαρχουν ακομα και καποιοι σταθμοι που εξακολουθουν να παιζουν ποιοτικη μουσικη ,παρολο που δεν εχουν τοση ακροαματικοτητα.Τωρα θα μου πειτε τι οριζεται ως ποιοτητα στη μουσικη.Σιγουρα οχι τα τραγουδια που δυναμωνεις οσο μπορεις την ενταση ,για να μην ακους το στιχο.Σιγουρα αυτα τα τραγουδια που μπορεις να τα ακουσεις και ξανα και ξανα χωρις να χρειαστει να καταβροχθησεις στη συνεχεια χαπια για τον πονοκεφαλο...Τετοια τραγουδια νομιζω χρειαζομαστε που μας ταξιδευουν μακρια,που μας γεμιζουν νοσταλγια,που μας πλημμυριζουν ευχαριστα συναισθηματα.

3 σχόλια:

  1. Οι Έλληνες είχαν την ευτυχία να τραγουδήσουν τραγούδια με στίχους ποιητών και με ποιητικούς στίχους. Τώρα μέσα στη γενικότερη ένδεια, τέτοια τραγούδια είναι πιο σπάνια. Υπάρχουν, όμως, και διασώζουν την ψυχή μας. Με λίγο καλό ψάξιμο, τα βρίσκεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάτο δεν έχουμε πιάσει ακόμη (πιστεύω). Είναι που κάποιες μονάδες παλεύουν με νύχια και με δόντια να παλεύουν για αυτή τη ποιότητα. Είνια μοναχά δύσκολο να τους βρεις επειδή δεν τους προβάλλουν. Για αυτό θα συμφωνήσω με τη Νάσια πως χρειάζεται ψάξιμο για να τους βρεις. Και τότε καλό είναι να προβάλλεις εκείνους που οι άλλοι αποσιωπούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχας να σε ευχαριστησω Νασια και Δυοσμαρακι,για την επισκεψη στον ιστοτοπο μου.Θα συμφωνησω οτι υπαρχουν και σημερα τραγουδια ποιοτικα,που αν τα ψαξεις σιγουρα θα τα βρεις.Εκεινο ομως που με ενοχλει ειναι γιατι αυτα δεν βγαινουν προς τα εξω..μηπως δεν εχουμε μαθει να ακουμε?η καλυτερα να αφουγκραζομαστε αυτα που εχουν να μας πουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή